Sova på flygplatsen?

När man har flygtider som är mitt i natten känns det inte värt att betala för ett hotellrum som man bara kommer sova några timmar på. Efter att ha betalt resan, bostad när man kommer fram och sedan måste lägga ytterligare en del av cashen på mat drömmer man inte om att betala för flygplatsernas, oftast dyra, hotell. Speciellt inte när man är en fattig student.

När vi har rest har vi faktiskt bott på hotell någon gång, sovit i bilen och på flygplatsen. Bilen är det inte säkert att man har med sig, men förutom att det är trångt så är det ganska skönt. Det är varmare i bilen än vad det är på de oftast iskalla flygplatserna. I bilen kan man också alltid ha med sig kuddar och täcken eller filtar som man sedan kan lämna kvar och slippa släpa med sig på hela resan.

Men för de som tar sig till flygplatsen på något annat sätt än med bil är det billigaste alternativet att bara sova på flygplatsen. Det man först ska tänka på är att ha koll på alla väskor! Någon kanske är tillräckligt mjuk för att använda som huvudkudde eller så låser man fast den i något så den inte blir stulen. Som jag nämnde innan så är de oftast iskallt där, i alla fall på de skandinaviska flygplatserna. Skulle det inte vara bra om det fanns något dygnet-runt-öppet? Ett ställe där man kunde lämna in sin väska och hyra kuddar och filtar? Jag vet inte om det redan finns men det är inget jag lagt märke till på arlanda...

För att vara lite förberedd kan man annars kolla in http://www.sleepinginairports.net/ ! Här hittar ni kommentarer från de som sovit på flygplatser runt om i världen, de har även listat de flygplatser där man sover bäst och sämst och ni kan få lite tips :)


Fortsätt läsa bloggen, minst ett inlägg per dag :)
chaao
;)

Kommentarer
Postat av: josse

Vinnarna till dagens blogg är uppe nu:)

Kolla om det vart du

2011-07-02 @ 20:27:34
URL: http://josefinlofgren.blogg.se/
Postat av: Hanna

Förlåt om det blev ett sent svar men kom nyss hem från en cup i piteå.

sv; ja javet han är assnygg (Y)

2011-07-03 @ 21:43:12
URL: http://hannastenbergg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0