Sova på flygplatsen?

När man har flygtider som är mitt i natten känns det inte värt att betala för ett hotellrum som man bara kommer sova några timmar på. Efter att ha betalt resan, bostad när man kommer fram och sedan måste lägga ytterligare en del av cashen på mat drömmer man inte om att betala för flygplatsernas, oftast dyra, hotell. Speciellt inte när man är en fattig student.

När vi har rest har vi faktiskt bott på hotell någon gång, sovit i bilen och på flygplatsen. Bilen är det inte säkert att man har med sig, men förutom att det är trångt så är det ganska skönt. Det är varmare i bilen än vad det är på de oftast iskalla flygplatserna. I bilen kan man också alltid ha med sig kuddar och täcken eller filtar som man sedan kan lämna kvar och slippa släpa med sig på hela resan.

Men för de som tar sig till flygplatsen på något annat sätt än med bil är det billigaste alternativet att bara sova på flygplatsen. Det man först ska tänka på är att ha koll på alla väskor! Någon kanske är tillräckligt mjuk för att använda som huvudkudde eller så låser man fast den i något så den inte blir stulen. Som jag nämnde innan så är de oftast iskallt där, i alla fall på de skandinaviska flygplatserna. Skulle det inte vara bra om det fanns något dygnet-runt-öppet? Ett ställe där man kunde lämna in sin väska och hyra kuddar och filtar? Jag vet inte om det redan finns men det är inget jag lagt märke till på arlanda...

För att vara lite förberedd kan man annars kolla in http://www.sleepinginairports.net/ ! Här hittar ni kommentarer från de som sovit på flygplatser runt om i världen, de har även listat de flygplatser där man sover bäst och sämst och ni kan få lite tips :)


Fortsätt läsa bloggen, minst ett inlägg per dag :)
chaao
;)

Länkbyte!

Tänkte bara tipsa om en grymt bra blogg! :D


http://saandriiiee.blogg.se/

STS/IBS

Japp STS och IBS -detta är två av katalogerna som kom! :D Man kan boka IBS-kurser genom STS, därför kör jag det på samma :)

IBS erbjuder många olika utbildningar inom t.ex. journalistik, multimedia, design, ekonomi, turism, teater, musik... missade jag något..? I alla fall så kan man välja lite extra kurser och inriktningar. Man får självklart välja land också :D Turism kan man t.ex. läsa i Schweiz, Australien och på Hawaii :) Priset ligger rätt högt och känns en lång bit ifrån en fattig student som mig :P Men samtisigt ingår mycket i priset som betyg i alla kurser, Diplom, boende... och mera grejer, kanske är priset normalpris ändå? :)

STS erbjuder Engelska, Italienska, Spanska, Franska, Tyska, Ryska, Japanska, Mandarin och Arabiska :) Och självklart kan man också välja vilket land man vill läsa i! Alternativen man har är bl.a. Spanien, USA, Irland, England, Italien, Frankrike, Tyskland, Kina, Japan och några till :) På språkresorna verkar det inte skilja mycket i pris mellan de olika bolagen utan de ligger ungefär lika :)


Här har vi STS logga :) För mer info om STS och IBS gå in på deras hemsida: http://www.sts.se/sweden/

Chaoo ;)

mot jobbet!

I måndags kom det hem lite fler broschyrer som jag kom på att jag glömt att berätta om :D Men nu ska jag dra till jobbet så  förhoppningsvis hinner jag fixa det ikväll! :D

chaoo ;)

Mördar resan...

Igår nämnade jag lite kort några misslyckanden jag haft under mina resor.. Så idag tänkte jag berätta om den värsta och längsta flygresan jag varit med om :P

Vi var väldigt sena med att boka resan till Teneriffa i höstas. Därför blev det många stopp, Stockholm-Frankfurt-Madrid-Teneriffa. Bara det att resan som egentligen skulle ta tre timmar med direktflyg nu skulle ta mycket mer än dubbelt så långt tid lät jobbigt. Men med mobilen fullproppad med favorit låtarna var vi ändå grymt taggade :D

Redan vid första stoppet -Frankfurt hade det skitit sig. Det sjukt dåliga vädret gjorde att både kommande och åkande flyg blev försenade. För att fixa så vi kunde komma med ett annat plan, och slippa betala för det, var vi tvugna att köä i evigheter. När vi väl kom fram i första kön visade det sig att det var fel kö... hon skickade oss till en annan kö som sedan också visade sig vara fel. Efter att stått i fel kö ett antal gånger kom vi äntligen rätt!

Han vi fick hjälp av sa att vi behövde skynda oss till gaten som var långt bort från där vi befann oss... Vi sprang med väskorna galet långt och både jag och Lisa var genomsvättiga och helt slut när vi kom fram! Vid gaten fick vi vänta i ungefär en timme, vilket betydde att vi faktiskt inte haft speciellt brottom. Men när vi var på planet mot Madrid kändes det som om allt skulle fungera igen, fast nej...

Vi hade blivit tillsagda att gå till lufthansas lucka på flygplatsen och där skulle de hjälpa oss. Vi hämtade först väskorna som tog ovanligt lång tid och en del av personalen var inte direkt hjälpsamma eller trevliga. Efter att ha rest hela dagen och bara fått flygplans mat var vi helt slut! När vi väl hittade deras lucka ser vi hur hon där inne börjar stänga luckan, ni vet den som ser ut som en garageport började sakta åka ner... Det var som ett sånt där slow motion ögonblick som man ser på film. Vi sprang med resväskorna och ropade att hon skulle vänta men precis när vi kom fram stängdes den. Och när vi bankade att hon skulle öppna var det vi fick till svar "we are closed".

Både jag och Lisa höll på att bryta ihop och hade faktiskt ingen aning om vad vi skulle göra. Jag virrade omkring på flygplatsen och letade efter någon människa som kunde hjälpa oss, och som kunde engelska. Det var folktomt eftersom det var mitt på natten men jag lyckades tillslut hitta någon sorts vaktmästare. Han kunde dock bara spanska och jag kan inte påstå att mina spanska kunskaper var på topp. Men jag blev iallafall överlycklig när jag lyckades få fram "frankfurt... mal tiempo" (=dåligt väder). Han var ingen som kunde hjälpa oss eftersom vi inte kunde kommunisera speciellt bra. Så tillslut gick jag tillbaka till Lisa.

Hon hade ringt mamma och pappa medans jag virrat omkring och sedan hade de ringt runt hemifrån. De hade fixat så vi skulle få bo på hotell i Madrid över natten och ta det första planet till Teneriffa på morgonen. Personen som gjorde min dag var en kille/man i en informations disk som Lisa hade hittat. Han hade riktigt skön humor! :D

När vi kom till hotellet var vi helt slut. Som sagt var så hade vi bara fått äcklig flygmat under den dagen... Men receptionisten tipsade om en supermarket som bara låg fem minuter ifrån, så vi tog oss dit! Supermarketen hade inga mackor utan det vi fick tag på var chips, haha vilket vi just då inte var så sugna på ;)

Vägen dit gick hur lätt som helst! Men eftersom vi bara hade haft mat på hjärnan tänkte vi inte på vad hotellet hette eller hur vi gick... Så ja när vi trodde medvinden skulle hålla i sig blev det motvind.... igen! Vi virrade alltså omkring på Madrids gator ett tag också :P Alla var väldigt hjälpsamma men de kände dock inte till hotellet vi bodde på utan sa att alla låg minst 20 minuter bort... vilket vi visste att det inte gjorde! Men vi tog oss tillbaka till hotellet tillslut, mosade i oss chipsen och slocknade.

Det var efter den äckliga frukosten medvinden började komma! De enda platserna som fanns kvar på planet var tydligen första klass :D Men efter allt så tyckte vi faktiskt att vi var värda en gratis första klass resa, där vi blev uppassade hela tiden ;)

Resan som alltså med direkt flyg skulle tagit 3 timmar tog ett dygn! Men Lufthansa betalade självklart alla extra kostnader som tillkom :) Och jag måste framföra att resten av resan var grym!


Bjuder på de här bilderna från hotellet i Madrid... Resan blev lite bättre när jag fick trycka i mig lite chips ;)

Chaooo ;)

Missnöjd resenär?

De flesta har säkert haft riktiga skit resor. Haft sena flyg, bott på dåliga hotell etc. Jag själv har en rad som jag vart med om t.ex. mördar resan till teneriffa, hotellet i thailand som lågprecis bredvid en om bygnadsplats så man inte kunde prata i normal ton när man var på balkongen eller klass resan till turkiet där 12/18 blev magsjuka.

Det man inte alltid har koll på är vilken rätt man har. Det kanske inte känns som man har så stor chans att vinna mot ett stort resebolag... men kolla upp det och klaga! Resebolagen vill ha så nöjda kunder som möjligt och gör alltså nästan allt för resenärerna. Mördar resan till Teneriffa fick vi ersättning för och vi fick byta till ett mycket lyxigare hotell i Thailand utan extra kostnad. Turkiet resan gjorde dock ingen någonting åt men i expressen senare stod det om vårt hotell och berättade om ett annat sällskap som varit med om ungefär samma som oss...

Vad jag vill föra fram är att man inte ska böja sig så lätt! När man betalat för en semestern ska man komma hem och vara nöjd! Kom ihåg "Kunden har alltid rätt" ;)

Jag kan berätta mer om fail resorna senare, många av dom blivit roliga att berätta om eftersom mycket gått åt helvete, haha :D


Ännu en bild från Teneriffa som blev kanon i alla fall, trots krångel på ditvägen :)

chaoo så länge ;)

EU-kortet

Många reser nu i sommar och för er som åker inom EU - skaffa er EU-kortet! :) Kortet gör att ni inte behöver betala för sjukvård på din semester i EU/ESS-land. Kortet är gratis och ska bara ta tio dagar att få hem efter beställning.
Ni får tag på kortet här: http://www.forsakringskassan.se/privatpers/utomlands


Så hät ser kortet ut, blått o fint ;)


kära Spanien

Som ni säkert redan har förstått så tycker jag om att bara sitta vid google och trycka mig runt på olika sidor, som då har med resor att göra. Det är så midsommardagen har spenderats, hittills… ;) Jag satt i alla fall och tittade lite på topplistor, om vart vi svenskar åker :D Jag la märke till att Spanien fanns med på nästan alla listor, och oftast i top tre. Det är dock inget som gör mig chockad egentligen, jag själv tycker jätte mycket om Spanien :D Och jag var där två gånger bara förra året :)


Dålig kvalite på bilden.. men här är några toplistor :) Spanien är markerat med rött :)

Det finns flera olika anledningar till varför man åker på semester. En del gör det för shoppingen, andra för sol och bad. För att komma bort, uppleva andra kulturer, festa, nya upplevelser, besöka historiska platser, träffa gamla eller nya vänner och släktingar etc. Jo, listan är oändlig…

Vad är det som gör att Svenskar dras just till Spanien?
För oss Svenska ligger det inte så långt ifrån vilket gör att det inte bidrar med någon lång flygresa och det kostar inte heller lika mycket som en thailandresa. Jag tror också Spanien är ett land som lyckats kombinera många olika resetyper.

Om vi tar Barcelona som exempel:
- Staden ligger vid havet, bidrar alltså med sol och bad.
- De har bl.a. Picasso museet och Gaudi parken
- Bra shopping!
- Många uteställen och barer
- God mat, det finns flera tapas barer
- Fotboll, Camp Nou där man alltid kan hoppas på att se någon som Messi, Villa eller Afellay :D

Kastar in några bilder från Barcelona förra året :D
chaoo ;)


Avista

Idag på självaste midsommarafton kom den första katalogen i brevlådan! :D Och det var från Avista :)
De erbjuder språkkurser i bl.a. Franska, Engelska, Spanska och Tyska. Men de har även lite mer udda språk som Grekiska, ryska och mandarin :) Sedan finns det ett antal till, de verkar alltså ha stort utbud och priserna där kurs och boende ingår ligger på ungefär samma som blueberry :) Det är även många länder man får välja mellan :D

De erbjuder olika typer av kurser, det är allt från de som är 7år till de som är 50+. Det går till och med att få tillsammans, något sorts familjerbjudande. Jag läste dock inte så mycket om det men ni som är intresserade kan läsa mer på hemsidan. Man kan kombinera språkkursen med t.ex.matlagning eller dykning.

Möjligheten att plugga på univeritet/collage finns i USA och Australien. Då krävs det offtast bara godkänt i Engelska på gymnasiet för att klara att plugga :) Sedan står det att språket utvecklas fort eftersom man kommer använda det iprincip hela tiden :) För att läsa en längre tid, över tre mån, i Australien krävs visum och efter en viss tid kan man också få stöd från CSN. Jag tror CSN har så man måste läsa minst en månad... Men allt det kan man läsa mer om på hemsidan :)

Sedan erbjuder de volontär arbete och vanligt arbete :D Det är det jag är mest intresserad av :) På båda måste man gå en kurs på minst fyra veckor innan, så man behärskar språket. På vanligt arbete får man hjälp med att t.ex. skaffa jobb, bostad och öppna bank konto. Det finns en hel del områden att välja mellan och när man får hjälp med jobb tar de självklart något inom det område man är intresserad :D


haha bildbrist ;) men har ni mej från min bäästa sida ;)

Sammanfattningsvis tycker jag att de har mycket och erbjuda och det verkar vara normal priser :) men jag får jämföra när de andra brochurerna kommer :) men so far so good ;)
Här är hemsidan föresten: www.Avista.nu
chaoo :D


små framtids visioner...

Nu är broschyrer från bl.a. STS och Blueberry hemklickade! Jag ska börja planera vad jag ska hitta på efter gymnasiet tänkte jag :D Och eftersom jag inte har en aning om vad jag vill jobba med funderar jag på att dra iväg på någon Volontär resa eller något liknande :D

Men nu måste jag hjälpa till med lite grejer som ska fram och göras i ordning. Grattis älskade syster på 20års dagen :love: Så kommer därför svara på alla kommentarer imorn :)

När jag är mer påläst och tänkt lite mer på alternativen som finns kommer mer utförliga tankar på vad som kanske händer om ett år :D

Ha det bra så länge, chao ;)


Åland

Jag har hört många som varit på Ålandskryssningar, och även varit på det själv. Sådana när man aldrig går av båten och åker på för att festa, dock var jag bara en liten skrutt på kanske 9 år så åkte inte av den anledningen. Men jag tycker det låter riktigt roligt att dra ihop ett gäng kompisar och ta en sådan kryssning! Tyvärr har bland de bästa filmer som gjort skrämt mej lite, haha ja, jag syftar på Titanic… Men det är bara och lita på kaptenen att han aktar sig för isberg ;) Och jag måste tillägga att mamma är rädd för att åka stora båtar efter att ha sett Hajen. Vilket gör att jag inte känner mig exakt liiika löjlig ;)
Men i alla fall för att åka utan föräldrar måste man vara minst 18, så jag får planera resan i oktober. En del båtar har en viss dag då de har 18 års gräns på att åka med annars är det 20 eller 21 som är gränsen.
Ni kan kolla in t.ex. Silja Line och Birka Paradise för mer info :)

Eller varför inte ta en färja där man faktiskt kan gå av och få se ön bättre?
Det låter ju grymt mysigt att hyra en stuga eller bo på camping där! Förr förra året vid valborg åkte jag och några kompisar till en kompis stuga på just Åland. Jag kan därför inte ge en egen åsikt om någon bra camping men om ni går in på www.aland.se och klickar runt er lite finns det där :)
Jag skulle tippa på att det mesta är fullt nu i sommar, men kanske något man kan planera till nästa?

I slutet av juli brukar det vara en festival på den lilla ön, i år var det artister som Daniel Adams Ray, Takida, Danny, Miss Li, September osv. :D Och för er som är intresserade av Museum och liknande finns det en hel del där ute. Deras kyrkor är även annorlundare än i Sverige. Men jag måste erkänna att det inte är något som intresserar mig så varför inte bara njuta av skärgårdsmiljön och bada?


Åland -09 :D

Ja, jag kände för att hylla Åland lite extra idag :D
Chao ;)


Flygresor

Nu under sommaren är det många som planerar att dra iväg på resor, vilket inte är så konstigt eftersom det är då de flesta har ledigt längst! Men personligen tycker jag mest om att resa på hösten eller på vintern. Så i det här inlägget tänkte jag inte tipsa om sista minuten resor nu inför sommaren (det gör jag någon annan gång) utan om sidor där man kan hitta billigare flygresor:

http://www.norwegian.com/se/
http://www.flygstolar.se/
http://www.flygvaruhuset.se/
http://www.travelpartner.se/
http://www.ryanair.com/se

Av dessa är Ryan Air det billigaste och varför jag skriver om att åka i höst när det bara är i slutet av juli är för att ju tidigare man bokar ju billigare blir det! Så är det offtast på Ryan air :) Men sedan kan man offtast hitta billiga restplatser, men vill man åka ett större sällskap rekomenderar jag att boka så tidigt som möjligt :D


Från när RyanAir tog oss till London :D

USA?

Jag kollade som sagt var igenom EF-katalogen förut och jag blev riktigt sugen på att dra iväg! Jag läste dock inte så noga eftersom jag hade tid att passa för skjuts hem. Men jag blev lite intresserad av att åka till USA och plugga engelska ett par veckor. För två veckor i USA kostade det ungefär mellan 9 000 och 11 000 kr, beroende på hur mycket man vill läsa. Visst då ingår mat och boende men man måste också hosta fram pengar för flygresan dit, sedan vill man ju ha lite extra för att också hitta på saker när man väl är på plats… Och ja, att planera att åka dit efter gymnasiet känns ganska långt ifrån med tanke på att jag inte har något extra jobb.

Men det låter lockande att dra iväg till t.ex. LA eller Hawaii ett tag! Därför ska jag försöka vara sparsam och på något sätt få in lite extra pengar.
Är det någon som varit på Hawaii eller någon annanstans i USA? Skulle vara kul att höra vad ni tyckte :D


slänger upp en gammal bild från tunisien :) var det -08 tror jag..?

Läs mer om vad EF har att bjuda på deras hemsida http://www.ef.se/
Där kan ni också beställa hem kataloger och broschyrer :)
Nu tänkte jag kolla in lite andra liknande sidor och se om man kan beställa hem lite fler broschyrer och bläddra i :D
Chaoo ;)


EF-katalog

Sitter med min kära syster i lägenheten, kvällen blev grym igår :D
Nu ska Lisa visa mig några EF-kataloger hon beställt hem, kanske drar iväg nånstans efter gymnasiet? :)
Fördelarna som jag har koll på nu innan jag äns kollat i katalogen med att åka och läsa språk är dels att man träffar nya människor. Men man får även studiebidrag om man läser en viss tid som jag tror är en månad..?
Jag får kolla upp det och skriva mer ingående senare om jag hittar något som verkar bra :D


Jag och Josefin senaste Thailands resan :D (bild brist på Lisas dator)

Men nu ska jag dricka lite cola och kolla i katalogen! :D
chaoo ;)

Österrike

Fick just reda på att mamma och pappa ska åka till österrike och vandra i år igen, vilket betyder att jag och Lisa (och några släktingar som brukar komma på sommarn) kommer vara hemma och ta hand om allt :D

Har alltid varit ganska negativ till just vandringsresor men efter förra gången dom kom hem blev jag faktiskt lite intresserad :) Att få motion samtidigt som man får se helt underbara utsikter och en del sevärdigheter låter lite lockande ändå :D Det var ungefär så mammas resa var, Pappa som är lite mer äventyrligare fick också testa på mer häftigare turer vilket för mig låter ännu mer lockande :D Och att de sedan bodde på ett skit lyxigt hotell gör inte att det verkar sämre :D

Nej, så här är ännu en grej att sätta upp på "saker-att-göra-innan-jag-dör-listan" :D
En av de tusen bilder mamma tog på utsikter :)


Nu ska jag fortsätta göra mig iordning för snart drar jag på 19års-fest! :D
chaoo ;)


stressad!

Är hur stressad som helst egentligen! ska först hjälpa pappa lyfta av grejer och jag är inte påklädd än och har fullt med flätor i hela håret... sedan ska jag iväg till en kompis som fyller 19! Och måste hinna göra mig iordning innan! Så bättre uppdatering tar jag senare när jag hinner! :D

ha det bra så länge, chaaoo :D


Promenad!

Nu drar jag ut med världens bästa hund på kvällspromenad, så spenderar jag min Lördag kväll här hemma i skogen :D

'
Bild på dimman i vintras! tagen med mobilkamera :P

Har föresten fattat vad blogglovin är för något nu ;) haha vissa är lite efter alla andra ;)
Men följ mej gärna där :D

ha en skit bra kväll!
chaao :D

Flyga med barn

Påväg hem idag köpte jag nummer 2 av När&Fjärran tidningen, vilket är en skit bra tidning. I alla fall så stod det några saker om att flyga med barn, något som fick mig börja tänka…

Jag vet att de flesta tycker det är ett helvette att sitta i närheten av dem och, som det stod i tidningen, får de flesta smått panik när de ser barnfamiljerna gå på planet och gå närmare stolsraden man själv sitter i.  

Men är det skitfilmer som visas och man är för pigg för att sova kan jag tycka det är roligt att några barn finns på planet. De är lite underhållande att lyssna på när de frågar sina föräldrar meningslösa eller helt sjuka frågor som deras mamma eller pappa sedan ska komma med ett bra svar till. Eller som när vi flög till London och en söt liten tjej i fyra års åldern framför satt och gjorde grimaser åt oss och tyckte det var jätte kul när vi gjorde tillbaka.

När planet lyfter och landar kan dock även jag tycka att det är jobbigt med barn som skriker. Och visst det är inte så att jag hoppas på att få sitta vid barnfamiljerna på ett tolvtimmars flyg till Thailand när jag vet att vi också ska mellanlanda… Men jag kan ju faktiskt inte hata situationen för mycket heller, för jag har ju faktiskt varit en av de där skrikande skitungarna :D Och jag är väldigt glad att mamma och pappa orkade ha med mig på långa flygturer när jag var liten eftersom jag fått se mycket av världen och upplevt en hel del.

Det är egentligen inte vi runt omkring som har det största helvetet, utan föräldrarna. Samtidigt som de skäms för de stör resten av planet ska de på något sätt försöka lugna ner ungen. Så ja, tar ni med ett par bra hörlurar som inte läcker in så mycket ljud så tror jag ni klarar er galant! ;)


Några semester bilder med familjen :D Thailand och Domnikanska :)
      
Tidningen inspirationen kommer från! :D

Är hemma nu föresten, med världens sämsta internet :love:
haha chaoo :D


Hemfärd!

uppe med tuppen ;) eller vad det är man brukar säga.. haha ja, är uppe tidigt eftersom vi ska åka hem från mormor idag :) Jag värkar dock vara den enda vakna...? Men det var jätte viktigt att jag skulle vara uppe klockan sju och snart är den halv åtta... tack mamma ;)

Snart bär det i alla fall av hemmåt, ska bli lite skönt det med :) Hoppas på att Internet där hemma är lagat, annars vet ni varför jag inte uppdaterar. Nu ska jag packa klart, chaoo ;)


Länder jag besökt

Har sömn problem så tänkte berätta vilka länder jag varit i :D Några har jag även besökt flera gånger, har ni några frågor svarar jag gärna :)

Europa:
Danmark
Estland
Finland
Frankrike
Norge
Spanien
Storbritanien
Sverige
Turkiet

Afrika:
Egypten
Gambia
Tunisien

Asien:
Indien
Thailand

Nordamerika:
Mexico
Domnikanska republiken

Oceanien:
-

Sydamerika:
Brasilien


Göteborg!

Det ser ut som att slut destinationen kommer bli Göteborg i sommar! Hur vi tar oss dit och vart vi ska bo är inget vi bestämt än, men nu har vi äntligen tagit oss någonstans i planerna i alla fall! :D
Vi har planerat att gå på Liseberg någon dag, men annars har jag inte så stor koll på vad det finns och göra där!
Är det någon som har något tips på vad man kan göra i Göteborg i Augusti? :D


Lite bra och ha grejer inför resan? 

                      
kontaktuttag som      liten påfyllningsbar parfym-        Bärbar solcell laddare till
kopplas till bilen        flaska, så man slipper ha                   t.ex. mobilen
                                     med hela flaskan

Allting hittar ni på http://coolstuff.se :D

Ni får ha en fortsatt bra kväll
Chaoo ;)


Road trip!

Håller på att bestämma var, hur och när vi ska dra i sommar! Vilka vi blir som åker är inte heller helt glas klart än, men vi har ett tag på oss att bestämma :D Eftersom jag kommer jobba iprincip hela juli så blir det antagligen i Augusti någon gång :D

Förslagen vi har uppe nu är:
- Göteborg
- Malmö
- Någonstans i Norrland

Jag kan tycka att när man ändå ska betala bensin pengar och boende, som kommer bli rätt mycket, kan man lägga pengarna på att åka med ryan air någonstans! Eller ta en sista minuten någonstans! Man kan hitta riktigt billiga resor, och för mig är det inte jätte viktigt att bo på ett flashigt hotell utan jag tror man kommer få mysigt på att tattar hotell bara man har rätt folk med sig :D En nackdel är att vi bara har en chaffis och kan där för inte ta oss för långt med bil...

Vad tycker ni? Roadtrip vs flyg....


Bild från Västerås flygplats i våras! Mot Looondon! :D


barnparrarN

Vem som passade vem idag har jag ingen aning om... haha :D Det slutade i alla fall framför chatroulette med vackra sminkningar ;) En ny "barn"-passnings teknik!


Nu ska jag glida ner framför en film, det blir Disneys Trassel :D
Godnatt allihopa
Chaoo ;)

Språkresa

Kom på att jag lovat att komma med fler sätt att träffa nya resekompisar!
Det här är inte något man fixar innan men det kommer garanterat fungera!
Språkresa! De flesta tänker att man max får vara 15 år, vilket är helt fel!

I höstas åkte jag och min syster till Teneriffa på språkresa, jag är 17 och hon 19. Vi träffade massor av folk från både Sverige och andra länder som vi fortfarande har kontakt med :D Här kommer lite bilder för att sammanfatta resan :D


Utsikten från vårt rum


Ganska precis utanför skolan, där alla surfare brukade hänga :D


en liten del av det stora poolområdet precis utanför skolan :D Det kostade drygt 30 kr att komma in och sedan fick man vara där tills det stängde :D


syster och Naomi från holland


Naomi (holland), Adriana (slovakien) Linda och Lisa (sverige) på stranden


Jag och syster tog varsin drink efter maten :love:


syster Lisa och Gaia (italien) :D


Haloween på en av favorit barerna! :D


Magnus (Norge), Caroline (Danmark) och Maros (Irland) :D och nej killarna har inte pissat ner sig vi är påväg hem efter ett natt dopp i havet :D

Teneriffa kanske inte låter så exotiskt men det är bland de bästa resor jag någonsin gjort! Jag rekomenderar folk i alla åldrar att åka :D det var människor mellan 17 och 60+ när vi var där och man lärde sig även mycket!

Jag åkte med blueberry till Puerto de la Cruz :D
kolla in http://blueberrysprak.nu och läs mer och se vad de mer har att erbjuda! :D

chaoo :D


Scratch Map

Idag är jag barnvakt, åt min 12, eller 13, åriga kusin ;) Jag satte henne framför mormors dator och senare ska jag mata ungen med pizza :D haha barn passning på hög nivå här! ;) Nej men vi ska "vakta" mormors hus tillsammans medan hon är på någon pensionärs resa.

Jag har något jag måste tillägga om mig själv att jag är prylgalen. Japp, förutom att googla på resor kollar jag in massa prylar. En positiv grej är väl att jag iprincip aldrig köper dem, utan bara önskar att jag hade dem. Tur är väl det för annars skulle jag ha fullt med saker som egentligen är helt onödiga!
Men till saken, imorse när jag satt och googlade runt hittade jag någonting som jag blev helt kär i!
En karta som man ska skrapa, precis som en trisslott, där man har varit!
KÄRLEK PÅ DEN :love:

Ni hittar en så kallad Scratch Maphttp://coolstuff.se för 179 kr :D


Sätt att hitta resekompisar?

Ett intresse jag har är att sitta och söka runt på olika resor och sådant. Jag kan sitta i timmar och klicka mig runt, haha :D Men det leder oftast till intressanta saker, som den här gången! Jag hittade en sida där man kan hitta resekompisar som kommer vistas på samma plats vid samma tillfälle!

Först ska man skriva in vart och när man ska resa, sedan fyller man i vad man har tänkt göra på resan. Detta kopplar man till sitt facebook konto och som jag förstår det kan man kontakta varandra där igenom.
Jag har inte testat sidan själv än så vet inte hur populärt den är, men jag tror att det har betydelse för hur bra funktionen fungerar. Det är gratis så nästa gång jag ska resa ska jag helt klart testa!
Om någon av er har testat, hör gärna av er och berätta hur det fungerade! :)

kolla in sidan http://beta.vacationrelation.com/

För er som är anti att träffa människor man fått kontakt med övernätet kommer fler tips senare!
chaoo :D


Ny blogg!

Tänkte att det kanske var dags att efter ett 17-årigt långt liv ge sig in i blogg världen! :D
Här ska jag skriva lite almänt vad som händer i mitt liv, men jag tänkte inte snöa in mig på det för mycket. Jag tänkte skriva om mitt största intresse -resor! Vart jag varit, lite tips, funderingar jag har, saker man kan tänka på innan man ska åka iväg etc. Helt enkelt lite allt möjligt som har med resor att göra!

Jag har rest varje år med både min familj och vänner sedan jag var 3 år. De flesta var varit utomlands men det har även blivit några i kära Sverige också, som t.ex. Sälen och Gotland. Så har ni några frågor om något, vad som helst, är det bara att fråga på, go for it! ;)


Här har ni mig på lite olika destinationer! :)

Jag hoppas ni tycker jag verkar intressant ;) Så följ gärna mitt liv och mina tankar i bloggen! :D
chao :D


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0